Orzechy nerkowca to jedne z najsmaczniejszych orzechów świata. Są wyjątkowo miękkie, odznaczają się delikatnym, słodkawym smakiem. Dlatego też najlepiej smakują w surowej postaci, chrupane jako przekąska. Ponadto są idealną bazą do deserów, dodatkiem do sałatek, musli oraz podstawowym składnikiem kuchni indyjskiej. Warto by znalazły swoje stałe miejsce w każdej kuchni.
Orzechy nerkowca są owocami tropikalnego drzewa o nazwie nanercz. Oryginalnie pochodzą z tropikalnych lasów deszczowych Brazylii. Obecnie uprawiane są również w Wietnamie i Indiach.
Masa netto: 280 g
Orzechy nerkowca 100%, może zawierać śladowe ilości innych orzechów.
Wartość energetyczna w 100 g:
Kcal/kJ
|
574/2402
|
Białka (g)
|
3,0
|
Węglowodany (g)
|
32,69
|
Cukry (g)
|
5,01
|
Tłuszcze (g)
|
46,35
|
Nasycone kwasy tłuszczowe (g)
|
0,05
|
Sól (g)
|
0,04
|
BeHarmony Michał Antkowski
ul. Grochowska 59
60-339 Poznań